De achterliggende visie van haptotherapie is dat ieder mens zich wil ontplooien of ontwikkelen.

Vaak heb ik ervaren dat mensen in hun diepste wezen zich verbonden willen voelen met andere mensen. Daar zijn alle menselijke emoties als liefde, schaamte, ontroering, betrokkenheid en angst om te falen, aan gekoppeld.

Op sommige momenten in je leven kunnen deze gevoelens voor veel verwarring zorgen waardoor je niet meer helder kunt denken, zelfs stilgezet wordt en niet meer in beweging durft te komen.
Of je gaat zo hard je best doen, je legt die lat zo hoog, dat je je innerlijke kompas niet meer vertrouwt of voelt. Waardoor je  (veel) te ver over je grenzen gaat en opgebrand raakt.In de haptotherapie speelt de aanraking een belangrijke rol. Door aanraking ga je jezelf 'aan den lijve' ervaren, waardoor je meer contact krijgt met je eigen gevoel. Daardoor krijg je meer in de gaten hoe je omgaat met jezelf en met de mensen om je heen, wat je kwaliteiten zijn en wat je zou willen veranderen.
 
En dan gaat het niet over goed of fout maar....
 
Wie ben jij, wat voor mens ben je, wat voor kwaliteiten heb je en waar loop je tegen aan in je leven?
En wat heb je nodig om in beweging te komen tot een mogelijke verandering, zodat je anders met jezelf en anderen om kan gaan.

 

Het ervaren van betrokkenheid van de ander, jezelf (leren) betrekken & verbinden met de ander zijn essentiële thema's binnen deze begeleiding. Ze vormen de basis van het ontwikkelen van vertrouwen en zelfvertrouwen.
Eigenlijk is de haptotherapie een relationele therapie. Het gaat altijd over wat er zich afspeelt tussen jou en de mensen om je heen en wat dat voor een effect heeft op jou, je gevoel en hoe je er mee omgaat.
 

waarom moeilijk doen,
   als het samen kan?                   Loesje