Ik ben een vrolijk, enthouisast mensenmens. Houd van luisteren en praten en vooral van verdiepende gesprekken. Maar ook humor en gek doen is een belangrijk thema in mijn leven. Geniet daarnaast van alles wat de natuur te bieden heeft. Blij word ik als ik planten zie groeien, zaden die opkomen en veel bloemen om me heen.

In mn werk merk ik dat ik het belangrijk vind om de ander te verstaan, te begrijpen en te ondersteunen in de volgende stap.Te laten voelen dat ik er ben ter ondersteuning, onvoorwaardelijk en betrouwbaar. Doordat ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe merk ik dat mensen mij gaan vertrouwen en dat is een van de belangrijkste grondbeginselen voor de begeleiding.
 
Ook ben ik duidelijk, kan een spiegel zijn en schuw niet confronterend te zijn, maar altijd vanuit liefde. Liefde vanuit inspiratie om jou als mens zo goed en zo zuiver mogelijk te begeleiden in en naar die wie jij bent.. dat is mijn passie!
Ik zet mij mij met al mijn vanzelfsprekende kwaliteiten in om jou te ondersteunen in de hulpvraag die je hebt. Met liefde en plezier, serieus en met zachtheid, maar vooral voelend en luisterend!
 
 
"Anneke, je bent een warme bezielde vrouw, een therapeut puur sang, met gouden handen, sterke intuÏtie en inlevingsvermogen, gevoel en talent voor familieopstellingen" Marion 
 
 
Ik woon samen met Jan Jaap en onze twee schatten van honden, Paco en Sammy.
 
De Time Outs worden gegeven in Spanje, waar de overvloed aan natuur en rust, de stilte en de fantastische plek een positieve invloed hebben. Maar je kunt met regelmaat terugvinden in Nederland waar ik ook een praktijk heb in Amsterdam. Het typeert mijn twee kanten die ik in mij heb.
 

Na mijn opleiding als haptonoom( 1990) ben ik haptotherapeut geworden(1995), heb ik met veel plezier 12 jaar les gegeven aan het Instituut voor toepaste haptonomie in Nijmegen. Inmiddels ben ik nu al meer dan 23 jaar werkzaam als haptotherapeut, voor mij het mooiste vak van de wereld. Naast uiteraard meerdere haptotherapeutisch nascholingen heb ik in 2019 heb ik de cursus "systemsich werkvormen in de 1-op-1 praktijk gedaan. Een mooie aanvulling op dit prachtige vak.

Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is om hulp te vragen en hoe het was om mijn eigen verwarring en pijn onder ogen te zien. Het liefst stopte ik dat weg. Maar het kwam terug en die vicieuze cirkel doorbreken was niet makkelijk. Daar was moed voor nodig, tijd, ruimte én de juiste begeleiding bij de juiste persoon. Het heeft mijn leven gevormd en mij de mens gemaakt die ik nu ben.

Kennismaken is daarom essentieel om te ervaren of er een klik is.

 

 

Hoe belangrijk is het om naar jezelf te luisteren en je eigen angsten aan te durven kijken. Te voelen wie je echt bent en want je zou willen in je leven. Daarbij stil te staan en ernaar te durven handelen. Die mens worden die je bedoelt bent te zijn. Leven in vrijheid. Een belangrijk, ook persoonlijk, thema!

Het gevoel goed genoeg te zijn en erbij horen zijn essentiële thema's. Het geeft vertrouwen en zelfvertrouwen. Je (meer) openstellen voor andere mensen, waardoor de betrokkenheid & wederzijdse verbondenheid groeit. Dit is de achtergrond van waaruit ik werk met mensen aan hun bezieling en levensgeluk. Maar het is ook mijn persoonlijke visie op leven en samenleven.
 
Voel je van harte welkom om met mij samen te werken aan jezelf, meer geluk en persoonlijke vrijheid!

 

Hartegroet

        Anneke    

                                            

Meer weten over haptotherapie?